Scrabbletips


Dank voor uw aanmelding voor het Rotary LetterFestival op zondag 1 november aanstaande en voor uw interesse in het onderdeel Scrabble. Wij zien uit naar een bijzonder event. 

Tijdens het festival zelf kunt u aan de wedstrijd meedoen via een gewone internetbrowser (bijv. Chrome, Safari, Firefox, Edge) zonder extra software te installeren.

 

Bij de Duplicate Scrabble-wedstrijd speelt iedereen tegelijk met dezelfde letters. U kunt de wedstrijd volgen en er aan meedoen via de livestream op https://www.movementsav.com/lf1/. In principe heeft u alleen uw eigen computer nodig, maar om optimaal mee te kunnen doen raden wij het volgende aan:

 

Ter voorbereiding:

 • Uw eigen scrabblebord op tafel klaarleggen.

 • Alle letters op tafel alfabetisch ordenen om ze aan het begin van elke beurt snel te kunnen uitzoeken.

 • Pen en papier klaarzetten om ideeën te noteren en om je eigen score bij te houden.

 • Deze tweeletterwoordenlijst uitprinten: https://www.dropbox.com/s/slsd5ke9thi9jb6/tweeletterwoordenlijst.pdf?dl=0. Deze mag tijdens het spel worden gebruikt, maar helemaal geen andere boeken of (online) tools.

 

Tijdens het spel:

 • Onder het beeld van de livestream (https://www.movementsav.com/lf1/) staan velden waar u uw naam en e-mailadres kunt invullen. 

 • Bij elke beurt worden 7 letters getrokken. De spelleider roept de letters af met gebruik van deze woorden. Men heeft 3 minuten de tijd om een oplossing te bedenken, inclusief het afroepen van de letters. 30 seconden voor de deadline is een signaal hoorbaar; begin dan uw oplossing in te typen en tik op ‘enter’ vóór de deadline is verstreken. Late inzendingen worden niet meegeteld.

 • Graag uw CAPS-LOCK aanzetten en de oplossing zonder extra commentaar insturen als volgt: 
  coördinaat van het eerste letter, spatie, V (verticaal) of H (horizontaal), spatie, het woord in HOOFDLETTERS. 
  Bijvoorbeeld: C8 H SPELLEN (dit is dus het woord ‘SPELLEN’, beginnend op in kolom C en rij 8, horizontaal (links naar rechts) gelegd)

 • U bent verantwoordelijk voor het bijhouden van uw eigen score. Op de helft en aan het einde van het spel vragen wij u uw score op te geven via hetzelfde invulveld. 

 • De tijd tussen beurten is kort. De spelleider zal snel na het verstrijken van de denktijd aangeven welk woord wordt gelegd. Leg daarom meteen het opgeroepen woord op je eigen bord om klaar te staan voor de volgende trekking. 

 • Tijdens het festival zullen wij 10 beurten spelen. 

 

Namens het organisatiecomité en Rotary Rotterdam